21 de febr. 2011

Aspectes de la fotodepilació 
per tenir en compte


Com segur que ja saps la fotodepilació ha esdevingut un recurs molt emprat per eliminar el pèl en múltiples zones del cos mitjançant l’energia lluminosa. Es tracta d'una llum intensa altament controlada que és absorbida selectivament pels fol·licles pilosos, que estan situats per sota de la superficie de la pell. Aquesta llum escalfa el pèl i destrueix la capacitat de re-creixement potencial del fol·licle, sense malmetre el teixit del voltant.


Però què és el que diferencia els diversos tractaments realitzats amb fotodepilació?
Quan es parla de tipus de fotodepilació, en realitat es fa referència a les diverses longituds d’ona i a la potència dels aparells emprats. Les diferents longituds de pols de llum arriben directament al bulb pilós, que absorbeix la llum convertida en calor per un procés que s'anomena termòlisi i que anul·la l'activitat de les cel·lues que reprodueixen el pèl.


La fotodepilació no només aporta un benefici estètic, els beneficis mèdics i psicològics són molt importants
La fotodepilació s'ha demostrat molt beneficiosa per a totes aquelles persones a qui se’ls inflamen amb facilitat els fol.licles, ja sigui de manera superficial o profunda. Per altra banda, els beneficis psicològics són també molt valorats, pel que fa a l'augment de la seguretat i l'autoestima.


Els sistemes IPL
La tecnologia de la llum polsada o IPL ofereix una solució no invasiva i de llarga durada per al pèl no desitjat a la cara, l'esquena, les cames o qualsevol altra part del cos, tant per a dones com per a homes. Els sistemes IPL representen la primera tecnologia de fotodepilació comprovada per tractar el pèl no desitjat de manera segura en qualsevol tipus de pell, desde la més blanca a la més fosca. Per tal d'assegurar un millor rendiment cal fer un historial del pacient per adequar el tractament a les seves necessitats.


Tipus de pèl i efectes secundaris
Qualsevol tipus de pèl pot ser fotodepilat, mentre aquest tingui algun pigment (negre, marró, vermell i fins i tot el ros). Pel que fa als riscos, val a dir que l’IPL és el primer procediment de fotodepilació aprobat per tractar de manera eficient el pèl no desitjat en qualsevol tipus de pell, incloses les persones de pell fosca. Ocasionalment podria aparèixer alguna vermellor o inflamació a l’àrea tractada, que desepareixeria en poques hores. S’ha de limitar l’exposició solar abans i després del tractament per minimitzar els riscos.


Per què és necessari el consentiment informat?
El canvi en la cultura jurídica ha acabat amb el sentit paternalista, on el profesional era qui decidia pel client. Actualment, el client i els seus drets són els protagonistes d’aquesta relació. La llei defineix el consentiment informat com la conformitat expressa del client manifestada per escrit, prèvia obtenció de l’informació adient, per a la realització d’un procediment que afecti a la seva persona i que comporti certs riscos. Per tant el consentiment informat representa el dret que tenen els clients a rebre tota la informació sobre el procés al qual serà sotmès.