19 de gen. 2011

TAQUES
Tot el que cal saber

Per estrany que pugui semblar les taques a la pell són un mecanisme de defensa d'aquesta contra els raigs UVB, UVA i IR que rebem de  manera constant. Si bé la pell té en la pigmentació un sistema natural de protecció, aquest no és suficient. L'edat, el sol, alguns medicaments, la predisposició genètica i certs desajustos hormonals poden alterar la producció natural de melanina (pigment de color negre o marró que es troba en algunes cel.lules de l'epidermis i la dermis i que s'encarrega de donar la coloració a la pell) que afecten sobretot les zones fotoexposades com la cara, l'escot i les mans.


Per tal de tractar les hiperpigmentacions els professionals de RIBA GRUP us recomanem que eviteu al màxim l'exposició solar. També caldrà utilitzar diferents tractaments despigmentants, com poden ser els pílings i/o el tractament amb làser IPL. Finalment caldrà seguir un programa cosmètic, tant a cabina com a domicili.


Depenent de la profunditat de la taca, es necesitaran entra una i sis sessions. El pla del tractament és sempre personalitzat. 
L’èxit del tractament dependrà de cada tipus de pell, però sobretot de que el pacient segueixi al peu de la lletra els consells del professional. Sense oblidar la protecció enfront les radiacions solars, ja que sota cap concepte no es pot pendre el sol durant el tractament, ni fins a un mes després. 


Tingueu en compte que tant les taques com el fotoenvelliment el provoquen les exposicions solars brusques i intenses i també tot el sol que hem anat acumulant al llarg de la nostra vida. 
La pell és com una guardiola que, a més, té memòria.